Flexvaren, dat ik er niet eerder aan heb gedacht

Flexvaren, dat ik er niet eerder aan heb gedacht


Tegenwoordig willen mensen wel een boot of in ieder geval varen, maar niet altijd.


Flexvaren, dat ik er niet eerder aan heb gedacht

Flexvaren

Kosten en gebruik van uw jacht delen met anderen, waarom niet?


Vaak ligt uw boot lange tijd in zijn haven omdat u de tijd even niet heeft om van uw jacht te genieten. Het niet gebruiken kost wel geld en dat is eigenlijk zonde. Daarom hebben wij het systeem ontwikkeld waarbij meerdere eigenaren van een schip gebuik kunnen maken en de kosten daarbij delen! "FLEXVAREN" de oplossing om het gebruik van een boot optimaal te maken en de kosten en zorg zo laag mogelijk.  

Flexvaren: uw schip delen met z'n drieën of meer


Wilt u graag een jacht kopen maar vindt u de kosten te hoog in verhouding tot het gebruik. Dan is "FLEXVAREN" wellicht iets voor u.

Met meerdere personen een schip bezitten en gebruiken wordt steeds meer gemeengoed.

Jacht eigenaren hebben natuurlijk de lusten maar ook de lasten van hun bezit. De lusten houden en de lasten delen kan heel goed. Iedere "deel-eigenaar" kan het schip maar behoefte gebruiken en de kosten delen met de andere eigenaren.

Alles eerlijk delen


Bijvoorbeeld: Met drie eigenaren koopt u een boot en laat het onderhoud, zorg, planning, schoonmaak en transport aan ons over. Optimaal gebruik, minder kosten en geen zorgen.

Waarom een boot alleen bezitten? Als je zaken goed regelt en afspreekt via een professionele bemiddelaar, die zijn sporen reeds heeft verdiend in de watersport en jachtverhuur, dan heeft dat alleen maar voordelen.

Je kunt 1 boot bezitten met 3 of 4 eigenaren, maar er ook voor kiezen om bijvoorbeeld met 10 personen 3 boten te kopen / delen.

Neem kontact met ons op als u verdere informatie wilt.

Wij bemiddelen tussen eigenaren en zoekende eigenaren.

 

Wat zijn de kosten voor de bemiddeling.


Er is een inschrijfgeld per booteigenaar en zoekende deeleigenaar / gebruiker.

Wij maken graag een offerte. Kosten en opbrengsten zijn sterk afhankelijk van uw / jullie wensen.

Er is bij ons geen standaard tarief, zoal andere aanbieders wel doen. Bij ons is het maatwerk. Neem u gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken. 

Soorten van FLEXVAREN


Wie bieden meerdere systemen aan.

1) Een aantal personen willen als gebruikersgroep een schip aanschaffen, nieuw of gebruikt, en het gebruik delen met deze groep.

2) Een boot eigenaar zoekt (vaste) medegebruikers om zo de kosten te delen, het schip blijft eigendom van 1 gebruiker.

3) Een grotere groep wil meerdere schepen aanschaffen en dan door de groep laten gebruiken, bijvoorbeeld er wordt door 10 personen 3 schepen gekocht en gebruikt.

4) Wij kunnen een eigenaar van een schip ook aanbieden om dit schip via ons verhuurbedrijf, Nautica Yacht Charter, te verhuren aan derden. Met deels eigen gebruik.

Verschillende thuishavens


Wij horen vaak dat de booteigenaar uitgekeken is op zijn vaargebied. "Ik heb het wel gezien"

Als je een ander vaargebied wil verkennen dan moet de boot er naar toe gebracht worden. Dat geeft weer veel werk en problemen als transport en ligplaats.

Wij bemiddelen ook voor eigenaren die op meerdere locaties een boot willen hebben liggen. Je hebt een schip liggen in Sneek, één in Loosdrecht en één in Bruinisse. Als je dat met 8 personen regelt heb je een veel groter en afwisselender vaargebied dan dat je zelf je bootje alleen op Loosdrecht kunt gebruiken.

Waarom een boot alleen bezitten? 

Neem kontact met ons op als u verdere informatie wilt.

Wij bemiddelen tussen eigenaren en zoekende eigenaren.

 

Wat is het verschil met andere aanbieders?


Als bedrijf met een jarenlange ervaring in de verhuur van motorschepen en in de watersport werken wij niet vanuit de kennis van computers maar vanuit onze kennis van botenverhuur.

Een website bouwen en dan verhuur en / of deeleigenaarschap aanbieden aan de consument is simpel, maar niet ons idee hoe het moet. De bouw van de website laten wij over aan de specialist, wat ook zo moet zijn met het begeleiden van deeleigenaarschap van boten.

Er zijn bedrijven die aan een eigenaar van een schip aanbieden om huurders te zoeken die dan een vastbedrag per maand betalen voor een beperkt gebruik van dat schip. De eigenaar krijgt een deel van zijn kosten vergoed en de huurder heeft een "goedkope" manier van varen.

Wij bieden een systeem aan van meerdere eigenaren die gezamenlijk het schip gebruiken en betalen. Onze dienst is het begeleiden, onderhouden en regelen van dit deeleigenaarschap. 

Dat kan een bestaande eigenaar zijn die medeeigenaren zoekt, maar ook een aantal belangstellenden die wij dan in contact met elkaar brengen.

Veel gestelde vragen


 • Wat zijn de besparingen en kosten.

  Per boot en het aantal deelnemers maken wij een op maat gemaakt voorstel. De besparingen zijn natuurlijk aanzienlijk. Als een boot per jaar €6.000,= kost en u deelt het schip nu met drie vrienden dan is de rekensom eenvoudig. Delen door drie is € 2.000,= per deelnemer.

 • Wat doet Nautica?

  Als ervaren verhuurder van schepen hebben wij de administratieve en technische kennis in huis om een boot goed te onderhouden en de planning van de deelnemers voor het gebruik perfect te organiseren.

 • Hoe kom ik in contact met mede gebruikers?

  Wij hebben een lijst van belangstellenden die aan een boot deelgebruik willen deelnemen. Als er geen match is dan zoeken wij deelnemers die in een bepaalde boot willen deelnemen.

 • In welke boot kan ik deelnemen.

  Ieder boot komt in aanmerking. Van Rib, motorboot en zeilboot. Wat u wilt kunnen wij verzorgen.

Dé specialist in RIBS, Rubberboten en Trailers.


Overweegt u een Rib boot of rubberboot te kopen? Bekijk het uitgebreide assortiment ribs en rubberboten van Nautica Watersport of bezoek  onze prachtige showroom in Sneek, midden in het hart van het Friese watersportgebied.

Aanbod RIB en rubberboten