Ultima, the one design one person sailing class
Zeilboot met fok en grootzeil

Ultima, the one design one person sailing classUltima, the one design one person sailing class

Ultima éénmans zeilboot


De Ultima is ontwikkeld als zeilboot die door één persoon wordt gezeild, met fok en grootzeil. The one design one person sailing class.

Veel éénpersoons zeilboten hebben het nadeel dat de boot fysiek zwaar zeilt en dat je een geoefend zeiler moet zijn om niet om te slaan. Alle nadelen van de bestaande éénmansboten hebben wij uit het ontwerp gehaald bij de Ultima.

De Ultima heeft daarom een ( zelfkerende) fok, dit om het voor de wind varen te vergemakkelijken en omslaan aan loef is verleden tijd.

De boot zeilt zeer comfortabel en is fysiek niet zwaar om te zeilen. Daarbij is de boot wel lekker snel. Het is een genot om er in te zeilen.

Het idee is om er een internationale éénheidsklasse van te maken. Zodat er een grote groep zeilers ontstaat die je ook in een ( buitenlands) wedstrijd kunt ontmoeten.

We have the idee to make a new one design one person sailing class. The boat can easily be sailed without craft and hiking.

 

Ultima one desing gebruiksgemak


Door het gebruik van kunststof materialen en een doordacht ontwerp is de Ultima zeer gebruiksvriendelijk.

Om de Ultima te zeilen is de boot in een handomdraai in het water gelaten en opgetuigd. De boot is zeer simpel en makkelijk in gebruik.

Omdat het doel is de boot single handed te varen is de gehele inrichting zo gemaakt dat één persoon de boot erg makkelijk en snel kan optuigen. 

Het zeilen gaat gemakkelijk door de doordachte boomfok, waardoor overstag gaan gewoon erg simpel gaat en er geen schoten doorgetrokken hoeven  worden.

Wat bij de bestaande eenmansboten altijd een probleem is: Het omslaan voor-de-wind, is dat bij de Ultima opgelost door een vast kiel onder de boot te maken en een zelfkerende fok. De fok kan makkelijk aan loef worden geplaats waardoor er stadiliteit blijft in de boot en het ( vaak aan loef) omslaan niet meer gebeurt.

Hoofdafmetingen


Lengte over alles   6.35meter
breedte over alles  2.00 meter
Diepgang (op ontwerp) 1.00 meter
Totale waterverplaatsing 625 kg
Doorvaart hoogte (op ontwerp)  
Neem contact op

Dé specialist in RIBS, Rubberboten en Trailers.


Overweegt u een Rib boot of rubberboot te kopen? Bekijk het uitgebreide assortiment ribs en rubberboten van Nautica Watersport of bezoek  onze prachtige showroom in Sneek, midden in het hart van het Friese watersportgebied.

Aanbod RIB en rubberboten