Ultima, the one design one person sailing class
Zeilboot met fok en grootzeil

Ultima, the one design one person sailing classUltima, the one design one person sailing class

Ultima éénmans zeilboot


De Ultima is ontwikkeld als zeilboot die door één persoon wordt gezeild, met fok en grootzeil. The one design one person sailing class.

Veel éénpersoons zeilboten hebben het nadeel dat de boot fysiek zwaar zeilt en dat je een geoefend zeiler moet zijn om niet om te slaan. Alle nadelen van de bestaande éénmansboten hebben wij uit het ontwerp gehaald bij de Ultima.

De Ultima heeft daarom een ( zelfkerende) fok, dit om het voor de wind varen te vergemakkelijken en omslaan aan loef is verleden tijd.

De boot zeilt zeer comfortabel en is fysiek niet zwaar om te zeilen. Daarbij is de boot wel lekker snel. Het is een genot om er in te zeilen.

Het idee is om er een internationale éénheidsklasse van te maken. Zodat er een grote groep zeilers ontstaat die je ook in een ( buitenlands) wedstrijd kunt ontmoeten.

We have the idee to make a new one design one person sailing class. The boat can easily be sailed without craft and hiking.

 

Subsidie


Nautica Watersport B.V. is bezig met het ontwikkelen van een prototype van een boot met voldoende stabiliteit zonder het gebruik van onnodig veel ballast, anders dan de kiel.

De te ontwikkelen boot zal zowel door één persoon als door twee personen moeten kunnen worden gevaren.

Naast zeilen zal ook elektrisch moeten kunnen worden gevaren. Bij dit type aandrijving zal de gewichtsverdeling weer anders zijn in vergelijking met een boot die geen elektrische voorstuwing krijgt.

Daarnaast dient de boot met geringe aanpassingen geschikt gemaakt te kunnen worden voor wedstrijdzeilen als eenheidsklasse met één persoon aan boord.

Hoofdafmetingen


Lengte over alles   6.50 meter
breedte over alles  2.00 meter
Diepgang (op ontwerp) 1.00 meter
Totale waterverplaatsing 625 kg
Doorvaart hoogte (op ontwerp)  
Neem contact op

Dé specialist in RIBS, Rubberboten en Trailers.


Overweegt u een Rib boot oof rubberboot te kopen? Bekijk het uitgebreide assortiment ribs en rubberboten van Nautica Watersport of bezoek  onze prachtige showroom in Sneek, midden in het hart van het Friese watersportgebied.

Aanbod RIB en rubberboten